Det blir en del glass på bloggen nu, men det passar ju bra i denna underbara sommarvärme vi har fått. Nu har jag gjort en glass som jag tror är en av de godaste jag ätit, detta var rabarberglass. Jag delar nu med mig av receptet. Receptet har jag hittat på recept.se.
Rabarberglass
Kompott:
200 g Rabarber
½ dl Socker
1 msk Vatten
1 tsk Citronsaft
Skiva rabarbern i tunna skivor. Lägg ingredienserna i en kastrull och låt sjuda i 7-10 minuter tills rabarbern är mjuk. Låt kompotten svalna, ställ den sedan i kylskåpet. Den måste vara helt kall för att kunna vändas ner i glassen. Mixa eller mosa gärna rabarbern innan du blandar ner den i glassen,´.
Glass:
4 st Äggulor
1 dl Florsocker
0,5 tsk Vaniljsocker
2 krm Kardemumma (malen)
1 tsk Glykos Sirap
3 dl Vispgrädde
Vispa äggulor, florsocker, vaniljsocker, glykossirap och kardemumma pösigt. Vispa sedan grädden för sig och blanda ner den i äggula smeten. Ska du göra glassen i glassmaskin, häll glassen i glassmaskinen och låt den gå runt i ca 30 minuter. På slutet varvar du ner kompotten. Ställ gärna glassen i frysen en stund innan servering om den ska ätas direkt.
Gör du inte glassen i en glassmaskin, häll då glassmeten i en bunke och klicka i kompotten och rör försiktigt runt med en gaffel. Ställ sedan glassen i frysen.Glassen ska stå i frysen i minst 4 timmar.
Är glassen hård, låt gärna glassen tina i kylskåp en stund innan servering.